BUKU SEMPURNAKAN SOLAT oleh Ustaz Ismail Kamus

BUKU SEMPURNAKAN SOLAT oleh Ustaz Ismail Kamus

SEDANG BERLEGAR DI KALANGAN MASYARAKAT MALAYSIA!!

Anda dah jumpa buku “Sempurnakan Solat” ini??

.

Siapa tak kenal dengan Tuan Guru Dato Ismail Kamus, seorang tokoh ulama yang masih kekal istiqomah dalam menyebarluas Islam dan segala dakwah yang mampu beliau lakukan untuk kita di Malaysia ini.

.

Beliau merupakan ulama yang tersohor dari Malaysia, dengan usaha2 beliau berdakwah melalui ceramah, kursus2 berkaitan solat, puasa dan sebagainya, melalui teguran dan perbincangan yang melibatkan permasalahan umum masyarakat kita dan juga berdakwah melalui penerbitan buku Islamik. YANG TERBARU IALAH PENGHASILAN BUKU SEMPURNAKAN SOLAT yang ditulis sebagai ;

.

✔ penerangan tentang HUKUM HAKAM ASAS BERKAITAN SOLAT YG SEMPURNA

✔ membantu ANAK2 KECIL & REMAJA yg dalam usaha mendirikan solat dgn sempurna

✔ membantu IBUBAPA yang tidak tahu menggunakan buku yg tebal2 sebagai rujukan

✔ dijadikan SAGUHATI/HADIAH bagi program2 kursus/seminar kepada tetamu

✔ BAHAN BACAAN ILMIAH yg ringkas namun padat dgn ilmu yang sepatutnya ADA DI RUMAH2, PERPUSTAKAAN & PEJABAT2 SWASTA/KERAJAAN.

 

Secara asasnya buku ini ditulis agar dapat memberi penjelasan bagi memudahkn pemahaman setiap lapisan msyarakat umat Islam spt kanak2 yg baru belajar solat dgn sempurna, remaja yg keliru dgn info2 di internet dan ibubapa yang ingin memperbaiki solatnya juga sbg rujukan mendidik anak2 mereka di rumah. DIHARAP BUKU INI DAPAT MEMBANTU SELURUH RAKYAT MALAYSIA dalam mendirikan ibadat solat yg kita tahu merupakan AMALAN PERTAMA YANG AKAN DINILAI DI PADANG MAHSYAR nanti. Jangan pula ada antara kita yang rajin mendirikan solat, TETAPI RUPA2NYA solat itu tidak diterima kerana melakukan kesalahan2 dan kaedah2 yang menjerumus kepada ketidaksempurnaan solat (Nauzubillah)

.

DIMANA BOLEH DAPATKAN BUKU INI?

Facebook : https://www.facebook.com/bukusempurnakansolat/